Tossebergsracet 2023

Hej

Idag söndag har jag varit på Tossebergsklätten och kört Tossebergsracet 2023. Det var första gången jag körde Tosseberg och första gången jag såg backen som mest lutar dryga 20%. 

SS1 kändes bra ända fram till att jag inte han med å ratta i serpentinerna och fick backa och tappade otroligt mycket tid. Ändå var vi 9:a totalt och 6:a i klassen med enbart 10,2 sekunder upp till ledaren. 

Till SS2 la vi in några betoningar i noterna och nu hann jag nästa med att ratta i serpentinerna. På något ställe under sträckan fick vi inte riktigt med oss farten, vilket straffar en fort när det går uppför hela tiden. Vi förbättrade oss med 7,7 sekunder ock klättrade till en 6:e plats totalt och en 3:e plats i klassen. 

SS3 var sista åket upp för backen och nu tänkte vi försöka en tredje gång att få ett felfritt åk, men icke sa Nicke. Jag kom för fort in i en av hårnålarna och fick nästintill börja om, återigen rann tiden iväg. Mot slutet på sträckan blev vi även nedvinkade eftersom han som startat före oss låg i diket. Vår tid blev 9 tiondelar sämre än tiden på SS2, men vi klättrade ytterligare i tabellen och slutar som tvåa i klassen och 5:a totalt. 

17,5 sekunder efter Bjarne Rutgersson och Pappa Klas-Göran Ryrlén som vann totalen samt klassen. 

Jag plockar med mig ytterligare en uppklassningspoäng och har nu 2 av 5 poäng klara till A-licensen. 

Mvh Heidi