Eklidesprinten 2023

Hej 

Idag, söndag, har jag varit på Vindön och kört Eklidesprinten. En asfaltstävling med 2st SS som kördes 4 gånger. Uppvärmning för däck m.m. var det ont om och jag fick göra så gått jag kunde genom att värma bromsar. 

SS1 spann jag mycket i starten och hade därmed svårt att få i 2an. Jag fegade även en del in över sträckan men överlag var jag nöjd, trotts att jag mer eller mindre mött bakänden pga kalla däck. Tiden räckte till 6:e totalt och vi hade 5,5 sekunder upp till första platsen. 

Även SS2 spann jag bort starten men annars ett hyfsat cleant åk. Delad snabbaste tid totalt och vi klättrade till en 5:e plats totalt. 

Uppehållet mellan SS2 och SS3 blev väldigt kort vilket var till min fördel. Men trotts detta spann jag bort starten igen. Det stämde inte riktigt i körningen men min tid blev 2,7 sekunder bättre vilket räckte till en 3:e tid på sträckan och vi klättrade till 4:e plats totalt. 

SS4 kapade vi 2 tiondelar på tiden och var näst snabbast vilket medförde att vi knåpade in på 3:e platsen. 

Mellan SS4 och SS5 var det lunchuppehåll och den lilla värme jag fått upp var som bortblåst i starten på SS5 vilket resulterade i min 5:e bortspunna start. Nu börjar jag bli ganska frustrerad på att inte få i 2:a växel. 4:e tid på sträckan fick vi och klättrar till en 3:e plats totalt. 

Även SS6 blir en kass start men i övrigt får jag en clean-run och vi tar 2:a tid totalt på sträckan. 

Ett litet uppehåll blir det mellan SS6 och SS7 på grund av en avåkning så vi hinner analysera mer. Det blir till att använda kopplingen mellan växel 1 och 2 för att slippa krånglet att få i växeln. 

Starten SS7 blir bortspunnen precis som resterande, men nu får jag iallafall i växeln på första försöket. Jag fegar lite och tar det lite lugnt i sista svängen då det var grus i spåret efter avåkningen. 3:a totalt på sträckan och min näst sämsta tid på denna sträckan för dagen. 

SS8. Nu ska vi va snabbast. Vilket vi också var, med 3 tiondelar. Dessutom dagens snabbaste tid på denna sträcka. 

Vi slutar på en 3:e plats totalt och vinner B-2wd med 3,4 sekunder. 

MVH Heidi