Dackefejden 2023, Grus-SM

Hej 

Idag, lördag, har jag varit i Kosta och kört Dackefejden, vilket var finalen i grus-SM 2023. 

Inför tävlingen hade vi gjort en del förändringar på set-up:en på bilen för att få den att styra bättre, något som hjälpte, men det är en bit kvar innan jag är nöjd. 

Innan SS1 hade jag bestämt mig för att ta det lugnt och känna på bilen för att hitta känslan för hur den betedde sig. Överlag tyckte jag det gick bra, långsamt men bra. Inför ett dumt vägbyte fick jag noten lite sent, men jag klarade det fint, min snabbaste passage i det vägbytet för dagen. Tiden räckte till en 30:e plats i klassen. 

SS2 gick något bättre, men fortfarande lugnt. Känslan var att det gick snabbare än det gjorde. Vi bättrade oss 5.7 sekunder och klättrade till en 29:e plats i klassen. 

Till SS3 kom åskan och regnet vilket medförde att fästet blev markant sämre. På sina ställen inne på sträckan stod det vatten och vattenplaning var något som förekom med jämna mellanrum, även om det för oss höll upp medan vi var på sträckan. Tur i oturen var, att på denna sträckan försvann en sida noter, då jag mestadels hade fullt upp att se på vägens karaktär och efter vattenpölar, alltså inte så mycket nytta av noterna då jag inte hade tid att lyssna på dem. 

Vi slutar på en 27:e plats i klassen och är ändå nöjda med resultatet. Vi kom i mål med hel bil och vi har en del att jobba på i vinter, dels med att få upp självförtroendet på grus och få bilen att bete sig så som jag vill. 

mvh Heidi