Hårdingen 2023, Grus-SM

Hejsan

I söndags, 2023-08-27, var det 4:e deltävlingen i Grus-sm, Hårdingen, och väglaget var minsann utmanande. Under lördagen hade det regnat enorma mängder där sträckan var och de två sista svängarna stod under vatten, vilket innebar att sträckan kortades med ca 100m. 

Under lördagens recce hade vi gjort vissa tillägg i noterna på ställen över sträckan där jag tidigare haft problem och som jag visste var bökiga. 

SS1 startade hyfsat bra trotts att jag tog det lugnt i det hala väglaget. Jag har fruktansvärt lite erfarenhet av att köra grustävling under regn och efter sådana mängder av nederbörd, så jag tog det väldigt lugnt. Första bökiga partiet gick bra, men inte andra…

Vi glider ut och tappar fästet i utgång på sväng utan att få in bilen igen och fastnar i diket. Här lägger vi minst 5 minuter och sträckan tar dryga 4 minuter att köra så inga möjligheter till avancemang här inte. 

Det jag tror händer är att när jag ger gas för rakan förflyttar vi oss i sidled och eftersom vägen inte är speciellt bred finns där inte någon mer plats än diket. Detta är något jag klagat på en längre tid i denna bil och vi hoppas att vi nu har hittat anledningen. 

SS2 tog jag det också lugnt då jag fortfarande inte var bekväm med bilen och underlaget. Denna sträckan hade vi iallafall full gas över rakor utan att det bara spann. Inför en hårnål kommer jag för fort in och missar bromspunkten vilket innebär att jag får börja om och lägger flertalet sekunder i denna sväng. 

Resultatet blir bra om vi vänder på listan… näst sist i klassen och dåliga tider på bägge sträckorna blev dagens resultat. Inte vad vi hoppats på, men det var tydligen inte min dag.

På återseende Heidi