EMC-Sprinten 2023, Asfalts-SM

Hej 

Idag, lördag, har jag varit i Enköping och kört EMC-Sprinten som var finalen i asfalts-sm.  Inför tävlingen låg vi 8:a i tabellen efter vårt haveri på Sturup. (Vi låg 4:a med 3poäng till pallen innan haveriet) eftersom alla tävlingar räknas i mästerskapet så var det bara att hoppas på det bästa för avancemang i finalen. 

Sträckan var en vändsträcka där man passerade samma vändning 2ggr/ss, alltså kunde max en bil vara på sträckan åt gången. Detta medförde en ofantligt utdragen tävling. 

SS1 gick ganska bra men det fanns potential för ännu bättre. Vi ändrade graderingen i en sväng i noterna då jag hade missbedömt graderingen lite under reken. Vår tid räckte till en 5:e plats i klassen och en 10:e plats totalt. 

Till SS2 bytte vi till den aggressivaste programmeringen, vilket är den vi brukar ha på asfalt. Däremot blev det för aggressivitet in mot vändningen så jag fick byta ”kanal” under körningen för bästa prestanda. Tiden räckte bara till en 6:e i klassen och 10:e totalt trotts en förbättring på 6,2 sekunder, men vi klättrade i alla fall en placering i totalen. 

Till SS3 hade vädret ändrats och regnet hängde i luften. Denna sträckan blev min bästa för dagen och nu fanns det attack kan man lugnt säga. Med den uppsättningen som bilen hade med däck osv. tror jag inte det går att köra speciellt mycket fortare. Tiden förbättrade vi med ytterligare 3,3sekunder och det räckte till en 5:e plats i klassen och en 9:e tid totalt. 

Dagens resultat blev en 5:e plats i klassen och en 9:e plats totalt. Vi lyckades dessutom klättra en placering i sm-tabellen och blir slutligen 7:a i asfalts-sm 2023. På köpet lyckad vi även ta min första poäng för uppklassning till A-förare. 

Mvh Heidi