Bilam Mästarmötet 2023, Grus-SM

Hej

Idag, lördag, har jag varit i Älmhult och kört 3:e deltävling i Grus-SM, min första tävling på grus efter smällen i Hässleholm.

På grund av väderförhållandena som varit i sommar blev det 2st kortare vändsträckor som kördes 2 gånger vardera.

SS1/3 var trängre och knixigare än SS2/4 men båda hade väldigt mycket Sten i kanterna och sväng i sväng i sväng. SS2/4 hade bland annat en hel del lyft/krön som svängde och en tvär hårnål vänster.

Starten på SS1 gick bra men jag fick varken flyt i körningen eller någon känsla  i bilen. Vi tappade dessutom bort oss i noterna. Tiden räckte enbart till en 22:e plats i klassen.

Starten på SS2 misslyckades jag med och bilen gick i källare. Inte heller här fick jag någon känsla i bilen och tiden räckte inte heller här till mer än 22:e i klassen.

Inför service ligger vi 21:a i klassen och 37:a totalt.

Inför SS3 bestämmer vi oss för att stryka alla mått under 50 i noterna för att vi ska hinna med att läsa/ta in informationen. Något som verkar ge lite resultat. Känslan infinner sig i bilen och jag vågar åka lite mer som jag brukar. Tiden räcker till en 22:a i klassen och 36:e totalt. Vi klättrar till en 19:e plats klassen och en 34:e plats totalt.

SS4 känns ganska bra trotts en misslyckad start, men vi får till en klockren hårnål. Tiden räcker till en 17:e plats i klassen och 29:e totalt.

Efter första ”riktiga” tävling efter smällen känns en 18:e plats i klassen och 33:e plats totalt som ett acceptabelt resultat.

Mvh Heidi

PS

Jag kom till start i deltävling 3 i asfalts-sm på Sturup, men drog en drivaxel på uppvärmingen och fick därmed bryta den tävlingen som troligen hade passat mig utmärkt.

Jag har även varit på hästkraft i Årjäng och kört, där med olika kartläsare som aldrig tidigare suttit i en rallybil. Underlaget var 700meter och 300meter grus och det blev en 11:e plats bland 2wd framför publiken på mellan 5 och 6000 personer.