Hovdalasprinten 2023, Grus-SM

Hej! 

Idag, lördag, har jag varit i Hässleholm och kört andra deltävling i grus-sm. Det var en snabb sträcka som kördes tre gånger med ett asfaltsparti på mitten. 

Under reccen ändrade jag och Peter lite i noterna, la till ett ”hinder ytter” och satte en dubbelvarning istället för en varning i en annan sväng. 

Starten gick kanon på ss1, jag hade inga problem med att få i växlarna då det var möjligt att använda launchen. Vi kom in lite fort i ”första riktiga” sväng, en vänster 3, men det var inga problem. Däremot vänster 4- trång exit höger 3- STAKET, färdigåkt. Enligt publiken på plats så lyfte en förhöjning, sten, ut oss och det såg länge ut som om vi skulle klara oss, men icke. Vi går in med vänster fram i ett staket och stannar ca 20m längre bort med staketpinnar överallt, bla en ca 20cm framför förarstolen som gick in genom sidorutan, en likadan fast bakom stolarna och en rakt framifrån som turligt nog stannat innan den nått torpeden. Vi har haft tur att vi kan gå ut ur bilen med endast några ömmande fingrar och skakiga. 

Det är inte mycket som sitter där det ska och det kommer behövas många timmar i garaget för att få bilen farbar igen, om det är möjligt. Jag har inte mer än en knapp månad innan nästa sm tävling. 

Mvh Heidi