Pingstrundan 2023

Hej
Idag, lördag, var jag i Bengtsfors och körde Pingstrundan. Vi skulle varit i Gullabo och kört SM i asfalt men tyvärr blev den tävlingen inställd.

Pingstrundan hade ca 50% grus och ca 50% asfalt som underlag, en sträcka av varje som gick 3 gånger. Det var med andra ord 6st sträckor, SP. Endast grusdäck var tillåtna, men eftersom det var så pass mycket asfalt valde vi att köra på asfaltssetup.

SP1 var asfalt. Knixig i början med ett snabbare parti på slutet. Jag fick lite oflyt i starten på sträckan men förlorade inte speciellt mycket på det.
Vid stoppbilen på sträckan får vi reda på att vi är snabbast på sträckan dittills med 6sekunder.

SP2 var grus och ganska hal. Inne på sträckan körde vi på samma vägpartier flera gånger vilket resulterade i en hel del damm från vägen. Det var som att köra in i en vägg för man såg ingenting. Efter att vi vänt i en vändning och var påväg upp, samma väg som vi kom, mot slutet på sträckan ser jag inte vart det svänger pga dammet och blir sen vilket resulterar i att vi glider ut och fastnar i en grushög.

Vi kommer inte därifrån för egen maskin och det tar lång tid innan den lilla publik som finns kommer för att hjälpa oss loss. Vi tappar mycket tid men utifrån såg det ut som vi låg bra till innan vi fastnade.

I service väljer vi att bryta eftersom vi inte har något med tätstriden att göra och man ser ytterst lite inne på grussträckan vilket blir en säkerhetsrisk.
Nu siktar vi mot nästa helg då det är SM i Hässleholm.

Mvh Heidi