Rollsbo City Race 2023, SM-Asfalt

Hej

Igår, lördag, var det dags för 2:a deltävlingen i Asfalts-SM, Rollsbo City Race. Sträckan jag och Peter Hansson tog oss runt var en höghastighetssträcka i form av ett varvlopp med många långa rakor och en hel del vinklar. Inte direkt optimal för en motorsvag bil.

Under reccen konstaterade vi att det är bäst att gå ut på Michelin fram direkt och inte till SS2 som planerat.

SS1 tyckte jag gick riktigt dåligt. Jag fick ingen direkt känsla för varken sträckan eller bilen men tiden sa annorlunda och vi satte 5:e tid i klassen med 2,8 sekunder upp till pallen.

SS2 började inte på bästa sätt med något som började låta märkligt efter ca 500m från start. Även om det stundtals luktade bränt i bilen var detta inget jag brydde mig om och känslan betydligt bättre i bilen. Vi förbättrade vår tid med 3,3 sekunder och klättrade till en 4:e plats i klassen.

I service letade vi efter det märkliga ljudet men hittade inget och konstaterade att det bara kommer ibland.

Med ”rasar det så rasar det” med sig till start på SS3 gör vi dagens för mig bästa sträcka med en förbättring på ytterligare 2,6 sekunder. Sträckan kändes betydligt bättre och jag pushade så pass att däcken fejdade med 0,5 varv, av de 3,25 vi körde, kvar. Vi behöll 4:e platsen med 0,1 sekund till godo och tar en 6:e plats totalt.

Felet har vi hittat vilket var en spridare som läckte. 

Mvh Heidi