Long time, no see

Hej på er där ute, nu var det ett tag sedan jag skrev någonting på vår hemsida.

(Psst vi är mer aktiva på vår Facebook- sida, Ryrlén Racing heter vi där)

2020 blev inte riktigt som det var tänk. I början av året fanns inte riktigt någon plan över mitt tävlande mer än att lära känna den nya bilen, som för övrigt nu är till salu om någon är intresserad, men så kom Covid-19 och typ allt ställdes in.

Lite fick jag kört iallafall, först en test med bilen på ”Strömkarlen mini” där vi endast körde 2 av de 4 åken på Hedebergs Kapell på grund av en koppling på en oljeslang som inte riktigt höll tätt.

Helgen efter var det dags för tävling hos Dals MK, klantigt av mig så fick jag sy 5 stygn i bromsfoten efter en liten olycka i köket torsdagen innan. Jag var inte alls nöjd med bilen som var över hela vägen och med en helt okontrollerbar bakände i etapp 1. Till andra etappen fick vi tag i ett reservhjul som vi lade in i bilen för att få bakänden något mer kontrollerbar, vilket den blev. Min prestation räckte till en 4:e plats i C-2wd och en 15:e plats totalt.

Under SM var bilen uthyrd till Pontus Lönnström som tog hem dubbla SM guld med bilen. Efter SM hyrde Marcus Person bilen för en tävling i Dynamitbacken där jag fick äran att agera bisittare.

I slutet på oktober var det dags för en av de tävlingar jag hade planerat för året, Marknadsnatta, en av de få som inte blev inställd. Marcus Bengtsson som brukar åka med blev förkyld precis innan och kunde inte följa med pga pandemin, så inhoppare blev Johan Holm som jag aldrig haft med mig tidigare och dessutom hade han inte läst noter på ett bra tag. Vi hade innan bestämt att bara köra för att det var roligt, alltså inte bry oss om några tider, något som för mig fungerar riktigt bra. Vi låg i delad ledning inför sista sträckan där vi tappade på grund av att jag blev av med bromsarna, något som antagligen berodde på överhettning, då bromsarna på den nya Fiestan inte är mina favoriter. Med en bil jag inte riktigt visste hur stor den var, ny CO-driver och rattrost är jag nöjd med min 2:a plats i C-2WD med en tid som hade stått sig bra i både A och B 2WD.

I år är planen till en början att köra några tävlingar jag vill köra, med den bilen vi har eller en ny om Fiestan blir såld. Jag skall även åka kartläsare med Bjarne Rutgersson i en BMW M3 i Asfalts-SM. Tyvärr har premiären blivit inställd pga Corona, men på lördag (20 mars) bär det av till Ring Knutstorp på test.

På återseende

Heidi