Lidbil Varvloppet 2016 Var MK

Hej!

Igår lördag körde jag Lidbil Varvloppet 2016 med huvudstart och mål i Vara. Denna gång med pappa i högerstolen och det fungerade faktiskt rätt bra.

SS1 var en relativt kort sträcka på knapt 4km med endast raksträckor och vinklar. Sträckan var superhal, likt alla andra, och bakvagnen på bilen levde sitt egna lilla liv. Jag hade några kriser inne på sträckan men är trots allt nöjd med min sträcka och hade en 2:a plats i klassen inför SS2.

SS2 var tävlingens kortaste sträcka på knappt 3km. Denna sträckan var lite krokigare än SS1, men ändå relativt snabb med en del knixiga svängar samt vägbyten. Jag tyckte sträckan gick bra utan några kriser, men jag tappade till en 3:e plats i klassen.

SS3 var tävlingens längsta sträcka på drygt 8km med både kruviga, knixiga och snabba partier. Sträckan gick relativt bra, men jag var inte riktigt nöjd med den. Jag hade 3:e tid i klassen på sträckan, men tappade ytterligare tid till andra platsen.

Mellan SS3 och SS4 var det service i Råglannaparken och därefter kördes de två avslutande sträckorna där SS1 även gick som SS5.

SS4 var tävlingens halaste sträcka med massa rullgrus. Även denna sträckan var snabb och relativt rak med endast ett fåtal svängar, men på grund av det superhala underlaget gick sträckan inte så bra som väntat och jag tappade ytterligare mot 2:a platsen.

SS5 var även denna gång hal även om hela startfälltet kört sträckan en gång. Denna gången hade jag inga kriser inne på sträckan, men jag var heller inte nöjd med sträckan då jag inte haft något flyt igenom den.

Resultatet blev en 3:e plats i klassen och 62:a totalt av 89 st startande. Tävlingen var även den sista deltävlingen i Mega rally cup där jag slutar på en 2:a plats.

Mvh Heidi