BDS-Loppet Fjärås MK

Hej!

Igår lördag var jag på Frölanda banan strax utanför Fjärås och körde tredje deltävlingen i Mega Rally Cup och det gick faktiske rätt bra även om pappa åkte med i högerstolen.

I väntan på förarmöte gick jag och pappa banan som vi sedan skulle köra tre sträckor på sedan. Den hade sina specialiteter och var en banan där högsta växeln var tvåan.

Omgång 1 gick inte så bra då vi hade ett kommunikationsfel som ledde till den sämsta starten jag gjort hittills i år, men hade tur att fotocellerna stod längre fram så att inte tiden började direkt. Resten av sträckan gick bra tyckte jag och jag tog ledningen med 0,9 sekunder.

Omgång två gick betydligt mycket bättre då jag fick en kanonstart och hade lärt mig banan lite bättre så att jag fick ett bättre spår över de två lyften och vid skarvarna mellan asfalten och gruset. Jag förbättrade min tid med ungefär 6 sekunder och drygade ut min ledning till 4,13 sekunder.

Till omgång 3 hade arrangörerna sladdat vägen vilket gjorde den såphal och det var betydligt mer svårkört. Jag gjorde ytterligare en bra start, men tappade lite då det låg lösgrus i spåren och övergångarena mellan asfalt och grus blev annorlunda när det inte greppade alls i gruset, medan greppet var jättebra på asfalten. Jag tappade ca 5 sekunder från åk 2, men var fortfarande snabbast i klassen med 0,2 sekunder. Med tre av tre möjliga sträcksegrar och 4,33 sekunders marginal vann jag klassen.