Jubeleumsrundan Forshaga MC

Hej!

Igår, lördag, var jag i Forshaga och körde Jubileumsrundan, vilket var första deltävlingen i FM/DM. Joakim Rydholm var det som åkte med mig och jag är nöjd med resultatet.

Medan pappa besiktigade bilen gick jag och Joakim den korta ”publiksträckan” som var SS1, den enda på asfalt under hela tävlingen.

Starten på SS1 gick relativt bra och chickanerna gick också bra. På SS1 blev jag tvåa i klassen och rullade in som 2:a i däckskiftet efter SS1, inför SS2 som var tävlingens första grussträcka.

Starten på SS2 var lite halare en jag hade trott och det blev ett lite för högt varvtal, men gjorde inte starten sämre. Jag tyckte att sträckan gick bra över lag och jag hade inga jättestora kriser. Avståndsbedömningen inför de svängarna med nedväxling gick bättre än den förra tävlingen där jag ändrade en liten del av min taktik inför en kurva. Även om sträckan kändes bra, var inte klassens 4:e snabbaste tid vad jag hoppats på och jag tappade ner till en 4:e plats i klassen.

SS3 var en rakare och snabbare sträcka än SS2 och greppet var bättre, men trotts bra start och den optimala vänstersvängen, där inte ens Joakim hade kunnat köra fortare (vad han sade), hade jag 4:e tid på sträckan och behöll min 4:e plats inför sista sträckan innan service.

SS4 var 1 mil lång och ägde i stort sett endast krön och svepande svängar, utan några tjuvnyp vilket inte är min starkaste sida. Starten var klockren och sträckan gick bra, men jag tappade ner till en 5:e plats i klassen då jag hade 6:e tid på sträckan.

Efter service kördes SS2, 3 och 4 igen som SS5, 6 och 7. Denna gången fanns det spår att följa och jag förbättrade mig på alla sträckorna.

SS5 som var 7,56 km lång förbättrade jag mig 17,4 sekunder och jag hade 5:e tid på sträckan samt drygade ut mitt försprång emot han som låg 6:a.

SS6 som var 1,97 km lång gjorde jag en förbättring på 3,1 sekunder, vilket är ungefär 1,57s/km. Även den sträckan hade jag klassens 5:e bästa tid på, men bakomvarande tog in 1 sekund på mig.

SS7 förbättrade jag med 10,1 sekunder på 10,06km. SS4/7 som var en fyran/femman-sträcka blev för snabb för att jag skulle kunna hänga med de Volvosarna jag tävlade mot. Jag hade 6:e tid på sträckan och lyckades hålla undan mot bakomvarande.

Jag blev 5:a i klassen och 66:a totalt (av 73 st som kom i mål). Upp till första platsen i klassen hade jag 2:45,5min. Jag är nöjd med tävlingen och ser fram emot nästa.

Mvh Heidi