JTCC 7 Raceweek Kinnekulle Ring

Hej!

I helgen har jag varit på Kinnekulle Ring och kört Raceweek. Förväntningarna var höga och det startade sisådär, men slutade bättre än förväntat.

På onsdagen anlände vi och packade upp. Under kvällen åkte jag och några racekompisar och badade.

Torsdagen bjöd på två träningspass där det gick trögt. Understyrning fanns det gott om och gjorde så att jag inte kunde ligga på ut ur sväng, vilket resulterade i att jag inte fick med mig farten och tappade i tid.

Även under fredagen var det två träningspass. Understyrningen var bättre med det var fortfarande för mycket så pappa fick ändra ytterligare lite på hjulinställningarna.

På lördagsmorgonen hade jag kval och kvalade in som 16:e till båda racen. Jag hade en bra rygg och förbättrade mina tider med drygt 1sek. Innan lunch var det race 1 och det kom lite regn precis innan start, så vi gick ut på regndäck.

Vid start försökte jag undvika en startsmäll men hamnade mitt i den och for av banan. Ut på gräset och lyckades ta mig upp igen. Då märkte jag att något var fel, ratten var sned, men jag slutförde racet. När vi kontrollerade bilen såg vi att styrstaget var krökt så jag hade 15cm toout/sida. Inte konstigt det var däckskrik på rakan.

Halv tre på söndag eftermiddag kördes race två där jag fick starta från 15:e startrutan. Ny placering eftersom en förare inte skötte sig på banan och blev nerflyttad till sista plats. Jag gjorde en bra start i regnet och tog några platser. Efter några varv blev det Safty car och i omstarten tog jag mig förbi Erik. Återigen gick Safty car ut och min placering var nu 3:a.  Bilen framför var jag snabbare än, men kom inte om eftersom det var Safty car. Denna gång gick vi i mål under gulflagg då ambulansen inte återkommit på sin plats. Det blev trots allt en tredje plats i JTCC i race och min första poäng i Clio cup.

Mvh Heidi

PS. Ställer ut bilen på Lidköping Open den 7-9 augusti. DS