JTCC 5 & 6 Falkenberg

Hej!

I helgen har jag varit på Falkenbergs motorbana och kört JTCC 5 & 6.

Vi kom fram på torsdagskvällen och det blåste som bara den så vi vågade inte sätta upp något tält.

På fredagen kördes test och kval. Dessa gick något sämre än förväntat, men förväntningarna kanske var för höga då jag på onsdagen inte ens kunde hälla upp vatten ur en tillbringare pga min värk. Jag kunde slutföra kvalet och fick startpositioner för lördagens race.

Race 1 på lördagen var ett händelsefattigt lopp. Det gick runt, runt, runt i 22 varv i stekande sol.

Race 2 var Saftycar ute 2ggr pga avåkningar och bilar som blev stående på olämpliga ställen. Detta race blev lite roligare med mer fighter.

Lyckligtvis kunde jag avsluta lördagen med hel bil som många i publiken var nyfikna på. De kunde titta på min bil på nära håll, eftersom vi inte hade något tält uppsatt att ”gömma” bilen i.

 

Söndagen inleddes med ett kval och sedan 2 race.

Kvalet gick riktigt bra och jag var nere på personbästa på denna banan.

Race 1 gick också bra, jag hade några fighter för att ta placering uppåt och behålla den. Tyvärr blev jag prejad så jag 2-hjulade över curps, men det blev bara lite hjulinställning som mekanikerjobb.

I race 2 var jag med i en incident i 2:a sväng efter start, det blev trångt så jag vände en annan bil och blev bestraffad med en drivethroe. Som tur var blev det inga skador på mig eller bil och i resten av racet var det händelsefattigt.

Jag har en relativt hel bil som behöver lite puts och översyn till nästa race som är på Kinnekulle, Raceweek 25-26/7

 

Med vänlig hälsning Heidi