Hässleholms GP 2024

Hej!

Idag, söndag, har jag kört Hässleholms GP, aka Lille Mats. Tävlingen var ett varvlopp på asfalt/betong/gatsten och jag har tidigare kört den, då i motsatt riktning.

Innan start pratade vi med tävlingsledningen för att få ändrad startposition ifrån sist i klassen till först. Jag var seedad till att starta sist i klassen eftersom jag bröt i Hörby, men tävlingsledningen höll med om att det fanns stor risk för ikappåkning och jag fick ändrad startposition. Jag startade som bil 14 med 26 på dörrarna.

Utan möjlighet till att värma däck öppnade jag lugnt på SS1 då jag visste att jag hade fruktansvärt dåligt fäste på grund av kalla däck. Ju längre jag kom på sträckan ju mer kunde jag öka tempot och tar en 8:e tid totalt samt ledning i klassen med 3,8 sekunder.

Till SS2 ökar vi däckstrycket i bakdäcken för att jag snabbare skall få lite värme i dem och därmed fäste. Testen lyckas och jag kan puscha bilen nästan direkt från starten. När det är knappt ett varv kvar på sträckan skymtar jag framförvarande bil och hinner ikapp men inte mer än så innan mål. Jag blir inte hindrad av ikappkörningen och tiden förbättrar jag med 11,1 sekunder. Tar en 7:e tid på sträckan och klättrar även i totalen till en 7:e plats. Klassledningen utökar jag till 9,7sekunder.

Inför sista är känslan bra. Nu ska vi ta detta tryggt i mål och inte göra några dumheter. Jag startar först i mitt heat, alltså mindre risk att åka ikapp framförvarande. Uppehållet emellan sträckorna var kortare och värmen fanns fortfarande kvar i däcken så jag behöver inte kompensera för detta. När det är ungefär ett varav kvar känner jag hur framdäcken inte är med mig längre och jag får backa av på tempot. Bromsa lite tidigare och ta det lugnare igenom svängarna. Tiden räcker ändå till en 7:e tid och snabbast i klassen.

I mål konstaterar vi att framdäcken, som jag befarade, var helt slut. Nästan så att korden var framme.

Resultatet för dagen blev en seger i B-2wd med 12,7 sekunder. Snabbaste B-förare vilket medför ett vandringspris i denna tävling. 6:a totalt samt 3:a bland 2wd bilarna.

Jag är nöjd med mitt resultat och att nu bara ha 1 poäng kvar till att bli A-förare.

MVH Heidi