Skänningeknixen 2024

Hej!

Idag, söndag, har jag varit i Skänninge och kört Skänningeknixen 2024. En asfaltssprint i form av ett varvlopp med 3SS. Jag har tidigare aldrig kört Skänningeknixen Och hade dålig koll på mina konkurrenter, men vi satsade på seger i klassen.

Reccen var till fots och det kändes som om det skulle gå snabbt, men det var trängre än jag räknat med och de små gruspartierna ställde till det lite för mig.

Känslan efter SS1 var ingen höjdare, tyckte inte jag fått med mig farten över huvud taget. Tiden visade på annat då vi fram till sista bil ledde totalt. Snabbaste 2wd med 2,2 sekunder och 2:a totalt, 6,4s upp till snabbaste.

SS2 pushade jag lite för hårt och hade dåligt bakvagnsfäste på grund av kalla däck. Något jag fick befara tidigt på sträckan när jag i princip mötte rumpan i en sväng. Min tid förbättrade jag med 4,7 sekunder. 2:a totalt, 1,4 sekunder före 3:an och 5,6 sekunder upp till förstaplatsen. Jag utökar min andraplats i totalen till 7,2 sekunder ner till 3:an.

SS3 kändes riktigt bra och vi sätter vår snabbaste tid för dagen med 2,7 sekunder. Vi har ett litet moment inne på sträckan där vi touchar i en trottoarkant på innern vilket lyfter vårt inre hjulpar en bit. 3:a på sträckan med ynka 7 tiondelar.

Vi vinner B-2wd med 41,0 sekunder och är snabbaste 2wd bil med 7,6 sekunder, min första totala seger i 2wd. Jag kniper även en 2:a plats totalt, 15,2 sekunder upp till segern som togs av en 4wd bil.

Mvh Heidi