Rally Kristianstad 2022

Hej

I helgen har jag varit i Kristianstad och kört Rally Kristianstad vilket var finalen i Sprint-SM Asfalt. Denna tävling läste Victor Svensson noter åt mig, vilket var ett samarbete som fungerade bra.

På lördagen var det anmälan, besiktning och recce. Vi skrev egna noter vilket fortfarande är nytt för mig. Under kvällen fick vi även 2 nya mappar till bilen vilket förbättrade prestandan och körbarheten.

Söndag morgon rekade vi sträckan en 3:e gång vilket var bra då vissa saker ändrats på och andra fick föras in i noterna.

SS1kändes överlag bra, men den nya mappen gjorde att det sköt på en hel del in i svängarna. Vi hade även problem i en öppen hårnål vänster där vi flöt ut en hel del. Tiden räckte till en 17:e plats totalt och 1:a i klassen.

Till SS2 sänkte vi responsnivån för att bilen inte skulle skjuta på in i sväng så mycket, vilket fungerade och vi förbättrade tiden med 3,7sekunder. I hårnålen hade jag fortsatt bekymmer, men vi klättrade till en 14:e plats totalt.

Inför sista sträckan ändrade vi taktik i hårnålen, men vi hade fortsatta problem med understyrning. Resten av SS3 kändes bra och vi förbättrade ytterligare 1,6 sekunder. Tyvärr räckte detta inte för att klättra mer i totallistan.

Det blev en 14:e plats totalt, seger i klassen och en 5:e plats i SM.

Jag behöver dessutom införskaffa ett nytt backspegelglas då det lossnade över ett gupp inne på sträckan.

MVH Heidi