Sprint-Jumbon 2022

Hej

I lördags var jag på Falköpings Motorstadium och körde ett lerigt samt blött  Sprintjumbon. Årets första grustävling för min del och i högerstolen hade jag Peter Hansson. Tävlingen kördes som en parallelltävling där man startar två bilar samtidigt och kör som i en 8 ungefär.

SS1 tyckte jag gick hyfsat för att vara så halt som det faktiskt var. Jag hade svårt att få i växlarna, troligen för att det spann för mycket. Tiden räckte till en 5:e plats totalt och 1:a i klassen med 2 sekunder.

SS2 testade vi att sänka mängden respons för att lättare få i växlarna vilket gjorde att bilen kändes fruktansvärt trött, det hjälpte inte speciellt mycket med växlingsproblemen heller. Tiden förbättrade jag 6 tiondelar och drygade ut ledningen i klassen. Tyvärr tappade jag till 6:e plats totalt.

Till SS3 bytte vi tillbaka på responsen och fortsatte kämpa med växlarna men nu kom flytet tillbaka lite grann i alla fall. Tiden bättrade vi ytterligare och klättrade till en 5:e plats totalt. Nu var ledningen i klassen uppe i 7,3 sekunder

Till sista åket satsade vi på att ta en 1:11 tid vilket vi var en halv sekund ifrån och vi klarade det. SS4 kändes betydligt bättre än de tidigare och fästet börja infinna sig något. Till denna sträcka fick jag använda kopplingen för att få i 2:an vilket fungerade. Tiden 1:11,4 räckte till en 3:e tid totalt på sträckan.

En 1:a plats i klassen med 9,1 sekunder och en 5:e plats totalt blev resultaten. Dessutom var jag snabbaste C-förare.

Mvh Heidi