JTCC Final på Ring Knutstorp

Hej!

I helgen har jag varit på Ring Knutstorp i Skåne och kört finalen i JTCC.

Runt klockan 11 på torsdagsförmiddagen åkte vi hemifrån för att vara på Knutstorp runt 16 tiden och göra de vanliga rutinerna med anmälan, besiktning och uppackning.

Fredagen bjöd på en träning och de första varven på banan, vilket inte var någon höjdare. Det var ingen bana jag stortrivdes på och den var väldigt lurig på sina ställen. I kvalet körde jag till mig en 6:e tid i JTCC och en 18:e tid i Clio cup och fick startruta 18 i race 1.

Under lördagen var det race. Race 1:s start var lite rörig med några avåkningar, men jag lyckades ta en placering utöver de som åkte av banan.  Safty car gick ut och vid omstarten tappade jag placeringen igen. Efter ytterligare några varv var det mindre kaos i en sväng och jag kom förbi ytterligare några, men tyvärr förlorade jag de positionerna och jag slutade på en 16:e plats i Clio cup och en 6.e plats i JTCC. Det bästa under racet var att jag satte mitt personbästa på den banan.

I race 2 gick starten lite sämre och det blev lite för mycket hjulspinn. Jag hade häng på de två framförvarande i ett antal varv, men tappade. När det blev Safty car hade jag tappat en hel del och lyckades inte komma ikapp framförvarande och var därför inte med under omstarten. Slutade tillslut på en 4:e plats i JTCC och en 13:e i Clio cup.

Då var denna racingsäsongen över och jag är mycket tacksam för att ni ställt upp för mig, trots att säsongen inte blev som väntat när mig sjukdom förvärrades.

 

Med vänlig hälsning Heidi