SSK 5 Kinnekulle Ring

Ursäktar förseningen. Tävlingen kördes den 22 augusti.

Hej!

I helgen har jag varit på Kinnekulle Ring och kört SSK 5. Det har varit strålande solsken och 25 grader varmt.

På torsdagen anlände vi och lastade ur samt ställde upp tält. Under fredagen var det friträning som jag dock missade pga min nya skolgång. Under fredagskvällen anlände jag åter till banan för att sova där under natten.

Lördagsmorgonen bjöd på förarsammanträde och en träning. Träningen kändes mycket bra och såg fram mot Racen. På tidskvalet körde jag till mig en 5:e tid bland Clioarna, 6:e tid i klassen och 18:e tid totalt vilket ledde till en 18:e startruta i race 1.

Racen kördes efter lunch och först ut var vår grupp med 3st klasser, där jag fick en bra start och tog många placeringar i andra sväng och låg då tvåa i klassen. Efter några varv hade jag kört upp mig till 1:a plats och drog ifrån. Tyvärr blev det Saftycar och fältet samlades ihop. På tredje varvet bakom Saftycar fick jag varning om låg batterivolt och den blev lägre och lägre. När omstarten gick hade jag styrservo endast ibland och allmänt krångel så som dåligt bränsletryck. Inom två varv hade jag tappat till en 5:e plats i klassen och då blev det Saftycar ytterligare en gång. Denna gång dog bilen precis vid depåinfarten på andra varvet och jag tvingades in i depå. Jag hade som tur var kört mer än 75% av racet och fick där med en slutplacering.

I race 2 startade jag från en 19:e startruda och fick en bra start. Under de första varven körde jag upp mig en placering i min klass och hade en bra fait med framförvarande i min klass, men förare från en annan klass blandade sig i och störde vår fait. Bakomvarande kom ikapp och gjorde en dykning som resulterade i att han vände mig. Jag for av banan och tog mig upp, men hade förlorat placering så jag började jaga igen. Tyvärr märkt jag att något var fel, bakaxeln hade fått stryk. Jag slutade på en 4:e plats bland Clioarna och en 5:e plats i klassen.

Tycker ändå helgen varit bra då jag har visat att jag är att räkna med.

Mvh Heidi