Lilljumbon 2024

Hej!

Idag, onsdag, har jag varit på Falköpings motorstadion och kört Lilljumbon 2024. Årets första tävling på grus för min del. Målet med dagen var att få en känsla i bilen och våga lita på den samt att inte komma sist i den 21 bil stora klassen.

SS1 kändes skaplig, inga direkta aha upplevelser utöver att det var fruktansvärt halt. Jag hade lite problem med växlingen och några varningslampor som störde mig något när de flimrade förbi. Förövrigt ett helt okej åk som gav mig en delad 8:e plats i klassen och en 32:a tid totalt.

Inför SS2 kollade vi vad för varningar jag fått och såg att det inte var något att oroa sig för och jag kunde ladda om.

Känslan över SS2 var betydligt bättre. Nu hade det hala bytts ut mot dam som låg kvar över sträckan, men jag hade tur med vädret att det blåste precis när jag körde. Nu fungerade även växlingen bättre och inga lampor som blinkade. Jag förbättrade min tid med 9,6 sekunder och klättrade till en 5:e plats i klassen och en 21:a plats totalt.

Tiden kommer när jag vågar lita på materialet och att bilen gör som jag vill.

SS3, fortsatt tur med vädret men några förarmissar som kostade lite tid. Ytterligare en förbättring med 4 tiondelar och jag klättrar till en 18:e plats totalt och 4:a i klassen. 5sekunder upp till pallen.

Jag är helt klart nöjd med att ha blivit 4:a av 21 i klassen och 18:e av 126 startande i gruspremiären. Ett underlag jag inte ser som mitt före.

Mvh Heidi