Yokohama Mesterskabet Øst 1 2024

Hej

Idag, på självaste skärtorsdag, kickade vi igång 2024 års rallysäsong med deltävling 1 i Yokohama Mesterskabet øst i Avedør, Danmark. En bra testtävling inför säsongen med 4mil SS i form av ett varvlopp på asfalt, delat på 4 heat, 2 åt varje hål.

Efter en hektisk vecka med att få klart bilen efter vinterns totalrenovering och visst krångel sista veckan stod den körduglig i går onsdag. Inte perfekt, men körduglig.

SS1 började bra, tog det skapligt lugnt och kom 2/4 varv innan det blev rödflagg, vilket innebar omstart.

Fick en bra känsla efter omstarten och hittade ett lagom tempo på runt 80-90%. Efter 3/4 varv blev det rödflagg igen.

Ny omstart och nu kändes det som om känslan fanns där. Jag hade ett städat åk och en 3:e tid i klassen samt 13:e totalt.

SS2 flöt även den på bra och jag hade ett städat åk. Det började regna lite smått mot slutet på slutet, men inget som påverkade körningen. Tiden förbättrade jag med 1,8 sekunder och klättrade till en 11:e plats totalt efter att ha haft 10:e tid på sträckan.

Lunchpaus och ombyggnation av banan innebar att regnet tilltog och vi fick byta till regndäck. Sist regndäcken var på kom jag inte speciellt lång, nu hoppas vi på bättre lycka.

Jag totalmissar starten på SS3 och det går i källaren och jag laborerar lite med vilken ALS-kanal jag skall använda mig av, men kommer ganska snabbt fram till att jag ska använda ALS1 på det blöta underlaget. Jag kör ikapp 2 av framförvarande bilar vilket gör att jag tappar en del tid innan det öppnas ett tillfälle för att köra om. Jag tar en 5:e tid på sträckan och klättrar till en 7:e plats totalt.

Till SS4 har det i princip slutat att regna och föret är upptorkade. Jag står i valet å kvalet mellan att sätta på mina supersofta torrdäck fram för att inte förstöra regndäcken, men eftersom det fortfarande sprayar om bilarna ute på ’banan’ blir det regndäck.

Jag lyckas bättre med starten och har ett bra åk i det upptorkande. Jag försöker köra i alla vattenpölar jag hittar för att kyla mina däck och lyckas skapligt att inte överhetta däcken. På sista varvet kör jag ikapp framförvarande och det finns tyvärr ingen möjlighet att köra om innan målgång. Tiden räcker till en 6:e totalt och jag klättrar ytterligare en placering i totallistan.

Jag är nöjd med mitt resultat som 3:a i klassen och 6:a totalt i en tävling jag inte satsat i utan att bara testat så att allt fungerar.

Mvh Heidi