Prido Varvloppet 2018

Hej
Igår, lördag, var jag i Vara och körde Prido Varvloppet 2018. Jag hade med mig rutinerade Andreas Johansson i höger stolen och det gick riktigt bra över de snabba vägarna på Vara slätten.

Jag tog det lite lugnt på SS1 då det var lite halt och helt nytt med Andreas som notläsare för mig. Tiden över sträckan tog mig till ledning i klassen med 1.4 sekunder.

På grund av olycka på SS2 blev det väntan på runt 1 till 2 timmar innan start. På SS2 hade jag problem med växling och tappade ner till 2:a platsen i klassen med 4.3 sekunder upp till ledning.

SS3 var tävlingens längsta sträcka och allt stämde för mig. Jag hade en bra känsla och tiden räckte till sträckseger med 9.7 sekunder och jag var i ledning inför service.

Efter service var det tävlingens 2 snabbaste sträckorna kvar.

På SS4 hade jag ett moment där bilen hoppade ur spår med fullt på 5ans växel. Jag redde ut det och tog ytterligare en sträckseger och drygade ut min ledning.

På SS5 kändes allt bra fram till sista vägbytet ungefär 100 m innan mål. Något hände, som senare visade sig vara en drivaxel, och vi linkande in i mål. Sträckseger med 2.5 sekunder och seger i klassen.

Jag är nöjd med min tävling trotts lite problem. 4 av 5 sträcksegrar och en seger med 10.7 sekunder. Min första seger som C-förare.

Mvh Heidi