EC – Snapphanerallyt 2018 Hässleholm MK

Hej

I helgen, 17-18 augusti, har det varit SM premiär för min del i rally. I Hässleholm för att vara mer exakt och jag är riktigt nöjd med min och Marcus prestation som räckte till en 8:e plats i vår klass.

SS1 och SS2 var förlagd inne på Garnisonen vilket innebar asfalt, betong och gatsten som underlag. Det regnade vilket innebar att det blev väldigt halt och immade på sidorutorna på SS1. Till starten av SS2 hade det slutat regna och det fanns ett torrt spår på en del platser runt sträckan och jag förbättrade min tid inne på sträckan och klättrade till 10:e plats från 11:e.

Lördag morgon var det 3 olika sträckor som skulle köras, alla på grus vilket inte var till min fördel eftersom jag gick ut som första bil hela rallyt igenom.

På SS3 gick det lite för fort in i en vänstersväng och jag gled ned i diket på höger sida för jag träffade något, troligtvis ett träd, med backspegeln så den gick sönder och sen med bakskärmen så jag studsade upp på vägen igen med en bucklig bakskärm. Jag tappade nästan ingen tid alls på incidenten och hade 9:e tid I klassen på sträckan.

Efter SS4 klättrade jag till en 9:e plats i klassen och klättrade ytterligare en plats på SS5 vilket var sista sträckan inför service.

Efter service kördes SS6 som var samma som SS3,SS7 som var samma som SS4 och SS8 som var samma som SS5 förutom en sträckning på ca 5km som var struken pga för dåligt underlag.

Jag förbättrade mina tider på varje sträcka och höll mig på vägen hela eftermiddagen. Jag slog sönder resterna av höger backspegel på en pinne när jag tog ett tajt spår i en höger 1:a i nedförsbacke.

Jag är nöjd med min attack och längtar tills nästa tävling. För att vara min SM premiär är en 8:e plats i klassen en bra prestation och jag närmade mig toppen hela tävlingen.

Mvh Heidi