Rikspokalen 2017 SMK Örebro

Hej!

Igår lördag var jag i Örebro och körde Rikspokalen vilket var sista deltävlingen i Västra bilsportsförbundets FM/DM för 2017. Det var även min sista tävling i Ungdomsrally, så nu väntar nya utmaningar. Joakim Rydholm var han som åkte med i högerstolen och målet med dagen var att ta sig i mål.

SS1 var tävlingens kortaste sträcka på 5km. Jag tog det relativt lugnt över sträckan för att inte riskera något och jag tyckte det gick bra. Starten var den absolut bästa jag gjort på länge och jag var nöjd med den. Tiden 4;02,1 räckte till en tredje tid på sträckan i klassen.

SS2 var en sträcka jag kört åt motsatt håll tidigare. Jag gjorde en felbedömning vid ett krön och kom alldeles för fort in i en vänstersväng som nöp på slutet. Jag kanade ut på yttern för att sedan hamna på botten av ett krondike på innern. Vi fick hjälp upp på vägen av publiken och var snabbt iväg igen, men tappade nästan 1 minut på det. Jag hade tiden 6;52,3 över den 9,3 km långa sträcka och tappade ner till 6:e plats i klassen.

efter service var tävlings sista och längsta sträcka kvar. Ett mastodontprov på 27,5 km. Det var många tempoväxlingar och underlagsväxlingar under sträckan. Som första bil ut är det alltid halt och det var lite mycket rullgrus i en höger sväng vilket ledde till att jag kanade ner i diket på yttern. Jag följde diket tills en gärdesväg kom och jag studsade upp på vägen igen. Tiden på sträckan var 4;02,5 vilket gav en delad 5:e tid på sträckan och jag avancerade i klassen till en 5:e plats.

Jag är nöjd med min tävling eftersom jag klarade mitt mål.

Mvh Heidi