Strömkarlsrallyt 2017 SMK Trollhättan

Hej!

Igår lördag var jag i Trollhättan och körde Strömkarlen 2017. Det var roliga vägar och jag hade, för mig, en ny kartläsare. Samarbetet mellan mig och Marcus Bengtson fungerade bra under hela dagen och jag är nöjd med vår prestation.

SS1 var tävlingens kortaste sträcka på 2,66 km utan större lurigheter, dock väldigt hal då jag var första bil ut. Sträckan gick bra och jag tog ledningen i klassen med tiden 1;49,2.

SS2 var tävlingens längsta sträcka på dryga milen med massa klurigheter, lyft och uppförsbackar. Jag hade en liten kris en bit in på sträckan som jag redde ut, utan att tappa tid. Flera gånger flög vi inne på sträckan och det var en riktigt rolig sträcka, men alla uppförsbackar gjorde den lite segt för Polon.

SS3 var sista sträckan innan service och inför sträckan hade vi en ledning i klassen på 4,4 sekunder. Innan starten hördes en konstigt ljud från bilen och den ena fläkten slutade fungera, men det var inte något som hindrade mig på sträckan. Jag hade tiden 4;19,0 vilket jag drygade ut min ledning med till 23,9 sekunder.

Efter servicen åkte vi till, för mig, kända sträckor och först ut var SS4 (Korsdalen) som jag förra året körde fast åt motsatt håll. Jag tyckte sträckan gick bra, även om jag hade ett parti med lite låg fart igenom. Jag hade tiden 3;55,6 över dem 5,33 kilometrarna, vilket gjorde min ledning ännu större.

SS5 var Kabelvägen, även denna har jag kört fast åt motsatt håll förra året. Det blev försenad start på grund av att säkerhetsbilen som kör igenom sträckan innan första föråkare går ut inte gett klartäcken. Sträckan flöt på bra och jag hade tiden 6;49,6 över dem 8,9 km som Kabelvägen är. Tävlingens näst längsta sträcka.

SS6 Håberg var 5,45km riktig skogsväg med grässträng i mitten bitvis. Jag tyckte sträckan gick bra och jag är nöjd med min tid på 5;38,2 trotts att Zebraflaxer gjorde svängar krångligare.

Jag är nöjd med min tävling och vår prestation, även om det var såphalt stundtals och bara halt andra partier. Fina och roliga vägar och en seger samt säkrad seger i Mega rally cup med mina 112 ointagliga poäng. Jag drygade även ut min ledning i DM till 19 poäng där fajten om vinst fortfarande kvarstår till de två avslutande tävlingarna.

MVH Heidi