Rally Edane MK Team Westom

Hej!

Igår lördag var jag i Edane och körde Rally Edane som gick bättre än förväntat. Joakim som åkte med var till och med lite förvånad över hur bra det gick i vissa partier, även om vägarna var allt från snabba, breda med bra underlag  till långsamma och knixiga på riktigt dåligt underlag. Jag själv är mest nöjd med de partierna där det var smala vägar av sprängsten. Där det slog i ratten och bilen nästan studsade fram.

SS1 som var ungefär 7,3 km på blandat underlag gick helt utmärkt och jag kände efter målgången på sträckan att det börjar gå snabbare och fungera bättre för mig i körningen. Det fanns några ställen på sträckan som hade varningar t.ex. efter ca 6,5km fanns ett lyft där det svängde höger efter och dike på yttern, men inget var något som var svårt.

SS2 som var tävlingens längsta sträcka på lite över 11 km var även den en snabb sträcka med en del varningar för dike ytter. Sträckan hade även en hel del vinklar och vägbyten samt en viadukt som var trång efter en vinkel höger och det var trångt in i viadukten. Jag tyckte sträckan flöt på bra och jag var nöjd med mina två första sträckor när vi anlände till service.

Efter service hade vi tre sträckor kvar att köra. SS3 som var en av de kortaste sträckorna. Den var inte alls svårkörd eller svårläst då det var pilar vid de lite svårare svängarna. Det fanns två högervinklar där det var uppställt hinder på yttern som gjorde vinklarna trängre, men det fanns gått om plats.

SS4 som var tävlingens kortaste sträcka gick även den bra och var rolig att köra.

SS5, tävlingens sista och näst lägsta sträcka, gick även den bra utan några svårigheter.

Jag är nöjd med min prestation som enligt rycktesvägen säger att jag blev 2:a i klassen, men eftersom tävlingen avbröts på grund av en olycka, efter min klass var avslutad så vet jag inga tider och jag vet inte heller om jag får räkna poäng i FM/DM.

Mvh Heidi