BDS-Racet Dals MK

Hej!

I lördags var jag i Råsjö och körde rallysprinten BDS-Racet där Joakim Rydholm var personen som fick åka med. Jag är nöjd med min insats och resultatet.

Först var det genomåkning av sträckan bakom leadingcar. Då fick vi möjlighet att se hur SS1 & 2 skiljde sig från SS3.

SS1 gick bra och det fanns grepp i vägen direkt då jag startade som bil 36, näst sist. I och med det så var allt det lösa som de första bilarna får köra bort borta och man har ett rent spår att följa. Starten på asfalten gick bra och även så övergången till gruset. De två chikanerna som var på asfalten gick bra och kändes bra. På vissa ställen i gruset var det uppkört och lite jobbigare att hantera bilen. Sträckan kändes bra över lag och jag tog ledningen i klassen , på tiden 3,25,…

SS2 gick även den bra utan några svårigheter. Starten satt inte lika perfekt och jag tappade lite varv på motorn. Tyvärr var det ännu mer uppkört detta varv och det började bli lite småknepigt att få bilen att hela tiden driva framåt och inte fastna mitt på vägen. Trotts detta blev det en sträckseger för klassen på 3,26,6.

SS3 var lite kortare och innehöll ytterligare en chikan, denna på grus. I och med sträckändringen så undvek vi en av de vägbitarna som var mest uppkörda. Starten gick ungefär som på SS2 då regnet hade kommit och jag hade sänkt startarvet lite då jag trodde det skulle vara mindre fäste på asfalten, men fästet var oförändrat (till skillnad från racingen). Chikan nummer två, på asfalten, var lite vidare än de två tidigare omgångarna och det gick att hålla en högre hastighet. Chikanen på gruset gick bättre än jag trodde den skulle göra. Resterande del av sträckan fram till målkurvan var det uppkört och stora stenar var framkörda, så det hoppade och slog en hel del i bilen. Mållinjen passerade jag på tiden 3,18,5 och det blev en klasseger i BDS-Racet.

Idag söndag (skrivande stund) är jag och mamma på väg hem från Mantorp Park. Där jag har hållit i min allra första föreläsning. Den handlade om min uppväxt inom motorsporten och hur det har varit för mig som tjej inom motorsporten.

Mvh Heidi