JTCC 1 Skövde flygplats

Hej!

Nu är jag på väg hem från JTCC premiären på Skövde flygplats och det gick inte riktigt som planerat.

 

På torsdagskvällen anlände vi till vår plats i Renault sport tältet. Besiktning och anmälan gjordes, även banan gicks ett varv. Allt kändes bra och jag såg mycket fram emot helgens race.

 

Under fredagen kördes ett träningspass och ett kval. Träningspasset gick lite sakta eftersom jag skulle lära känna banan. När jag skulle öka tempot bromsade jag på mig inför en kurva och fick varning om lågt oljetryck i displayen. Varningen försvann när jag körde på lägre vara, men jag åkte in i depån för att kolla. Jag avslutade där passet.

Datorn kopplades in men inget fel hittades, däremot försvann varningen och vevlagerknack hördes.

Till kvalet beslutade vi att bara några få varv skulle köras, så att jag fick två tider och motorn sparades till racen på lördagen.

 

Med nyputsad bil och förare taggad till tusen startades lördagen. Allt kändes bra inför racet trots att jag hade näst sista startruta. Jag var startsnabb men blockerades för omkörningar. I första sväng var det kaos och en bil vände precis framför nosen. Jag hade inte en chans att väja så jag drog rätt in i bakre hörnet på bilen. Det kändes som om allt var okej, men ytterligare ett tiotal meter längre fram avbröt jag racet för att bilen inte styrde och det rök in. Punktering, söndrig länkarm, huv, vindruta, stötfångare och vänster lampa samt skärm var resultatet jag såg när jag kom ur bilen.

Tyvärr startades race två utan min närvaro.

 

Nu är jag på väg hem för att försöka få ihop bil och ekonomi.

 

Mvh Heidi