Midsommarsprinten 2024

Hej!

Idag, lördag, var jag på Glimmingen motorstadion utanför Uddevalla och körde Midsommarsprinten 2024. En asfaltstävling i form av ett varvlopp med 3 SS, två gruspartier fanns. 

SS1 kändes ganska bra och vi klarade oss nästan från regnet, men jag hade några moments. Ut från det ena gruspartiet var en hårnål som jag var nära att snurra i på andra varvet och på första varvat tog jag ett däck, som låg för att förhindra gening i en vänster 1, vilket resulterade i en tvåhjuling. Tiden räckte till att ta ledningen i klassen med 9,9 sekunder och till en tredje tid totalt, +3,0 sekunder. 

SS2 kändes inte alls bra, men nu behövdes inte vindrutetorkarna iallafall. Gjorde nästan en snurning i samma hårnål även denna gång, men förövrigt hade jag inga moments. Tiden förbättrade jag trotts allt med 7,5 sekunder och drygade ut ledningen i klassen till 22,1 sekunder. Jag tog även den totala sträcksegern och klättrade till totalledning med 3,6 sekunder tillgodo.

Inför SS3 var det ett litet uppehåll med översyn av banan. 

SS3, nu skall vi bara ta detta i mål. Totalen får gå som den går, klassegern är viktigast. Sträckan kändes riktigt bra till en början. Jag får ett rejält genomslag strax innan första varvningen, bombsäker på att jag får punktering. Direkt efter är det andra gruspartiet, så jag bromsar tidigare för krönet då jag är osäker på status för mitt höger framdäck, kommer ur spår, får inte till bromspunkten till nästa sväng och tvingas gå igenom grinden ut på asfalten på 3:an. Inte optimalt men det går. Bilen känns oförändrad och jag kan åka på igen. Ut för det första gruspartiet får jag inte stopp på bilen vid hårnålen. Jag konstaterar att jag inte kommer kunna ta svängen och tar sikte mellan däckstravarna och en skylt för att minimera skaderisken. Stannar mot den ena däckstraven och måste backa innan jag kan komma vidare igen. Jag är bombsäker på att där rök placeringarna. Resterande sträcka kändes riktigt bra. Tiden är en försämring med 5,8 sekunder men räcker mot alla odds till att ta sträcksegern med 1,1 sekunder. Resultatet blir en seger i B-2wd med 29,4 sekunder och en TOTALSEGER med 4,7 sekunder. 

Min första totalseger blir Midsommarsprinten 2024! 

Jag tar också min sista uppklassningspoäng till A-förare. Jag kommer däremot åka kvar i B året ut eftersom SSRC räknas i förarklasser och jag ligger för närvarande på en 2:a plats i den serien.

MVH Heidi