Varvloppet 2024

Hej!

Idag, lördag, har jag kört Varvloppet med start och mål på Almesåsens festplats utanför Vara. Tre sträckor gick två gånger, varav två av dessa är jag väldigt bekant med, och en som gick en gång. 

SS1 Rolken 1 tyckte jag kändes skaplig. Jag hade lite bekymer i några vägbyten och var överlag lite tveksam då noterna levererades halvknackligt. Tiden räckte till en 4:e i klassen och 14:e totalt. 

SS2 Kyrkås 1 kändes bra och flöt utan några större missar. Noterna stämde bättre och jag tog ytterligare en 4:e tid i klassen. 14:e tid totalt och vi klättrar till en 13:e plats totalt men tappar till en 5:e plats i klassen. 

SS3 Stallberg 1 är en väldigt snabb sträcka, vilket testar mitt självförtroende en hel del. Här inne testar vi varvstoppet på 5:an en gång och åker mycket på fyran och femman över hela sträckan. Jag bromsar på tok för tidigt flera gånger och lägger en hel del tid i inbromsningarna på sträckan. Vi har 6:e tid på sträckan i klassen och 18:e totalt. Vi tappar vår vunna placering i totalen och håller oss kvar på 5:e platsen i klassen.

Service = ladda bil och besättning med mat 

SS4 Rolken 2. Noterna är lite sena till en början men sitter ganska tidigt och jag vågar åka på utan att ta några risker. Jag blir lite vid i några svängar och får inte med mig farten på sina ställen men är överlag nöjd med sträckan. Vi bättrar oss 10.2 sekunder och tar en andra tid i klassen på sträckan, samt en 8:e totalt. Vi klättrar till en 11:e plats totalt och intar pallen i klassen. 

SS5 Kyrkås 2 tycker jag går riktigt bra. Känslan är att allt stämmer så gott som på en bromsljuskontakt som lossnat och retar mig lite när pedalen puffar mig på fotsulan. Tiden är en förbättring på 3.6 och vi tar ytterligare en andra tid i klassen samt en 11:e totalt. Vi behåller våran 11:e plats totalt och närmar oss andraplatsen i klassen med 2.9 sekunder. 

SS6 Stallberg 2. Detta är inte min sträcka. Det går skapligt, men jag är fortfarande för feg i många fullfartssvängar. Jag kommer fel in i ett vägbyte, antagligen lite för fort och får börja om. Jag slipper iallafall att backa. Tiden räcker till en 4:e i klassen och 14:e totalt. Vi tappar ner till en 4:e plats i klassen och 13:e totalt. 

SS7 Ekebacka. Här läser tyvärr Peter bort sig och jag kämpar med växlingsproblem, något som stundtals varit väldigt påtagligt under dagen, och jag tappar en del tid. 14:e tid totalt och en 3:e tid i klassen räcker det till och vi blir 4:a i klassen med 2.1 sekunder upp till pallen. En 13:e plats räcker det till i totalen. 

Jag är nöjd med dagens resultat då jag tog tävlingen för att få mil bakom ratten på ”riktiga” skogssträckor samt notträning. Självförtroendet kommer sakta men säkert tillbaka, även på de sabba partierna. 

MVH Heidi