Sprinttjuren 2024

Hej!

Igår, lördag, var jag i Mellerud och körde Sprinttjuren vilket var finalen i SSRC 2024. Tävlingen bestod av en sträcka som kördes två gånger och började lite krokigare för att sedan öppna upp och sluta snabbt.

Under reccen skrev vi egna noter som kändes riktigt bra inför start.

Jag hade en riktigt bra känsla innan start på SS1 och jag tyckte sträckan gick bra överlag. Tyvärr stred jag med växelproblem bitvis under sträckan och jag var inte helt nöjd med bilens uppförande. Min tid räckte till en 6:e tid i klassen och 12:e tid totalt.

I service diskuterade vi mitt växelstrul och kom fram till att det dels kunde ha med att det spann en del stundtals över sträckan, men också med minskad kraft och explosivitet i min arm då jag legat magsjuk under veckan.

Vi klickade även lite på dämparna i service för att få bilen att bete sig så som jag vill.

SS2 känns bättre. Fortfarande växlingsprobelm, men jag kringgår det genom att använda kopplingen. Bilen känns bättre, nu reagerar den bättre på små viktöverflyttningar på de snabba partierna, vilket leder till en ökad känsla för bilen på de snabba partierna. Tiden förbättrar jag med 4,5 sekunder vilket leder till en 6:e tid på sträckan i klassen och en 12:e totalt.

Vi slutar på en 5:e plats i B-2WD, en 11:e plats totalt och vi är snabbaste FWD bil.

Tyvärr räcker inte en 5:e plats för att ta seriesegern i B-2WD och vi slutar på en andraplats i B-2WD och en 3:e plats totalt i 2WD vilket jag får vara nöjd med eftersom grus inte är mitt favoritunderlag precis.

mvh Heidi