Semesterturen 2024

Hej! 

Igår, lördag, var jag i Traryd och körde Semesterturen 2024. Tävligen var den 6:e deltävlingen i SSRC, den 4:e som körts, där jag inför tävlingen låg på en 2:a plats i B-2WD. Det var 1 sträcka som kördes 3 gånger och sträckan var till en början snabb och fin grusväg för att sedan vika in på en smal skogsväg med grässträng i mitten. 

SS1 var fruktansvärt hal första biten och jag fick inte känslan överhuvudtaget. Mina egenskriva noter stämde överlag bra, men några små justeringar fick jag göra efter sträckan. Hårnålen ut på det dåliga partiet var en av de bästa jag någonsin gjort. Tiden räckte till en 15:e plats i 2WD. 

I service gjorde vi lite justeringar på bilen då jag inte vart helt nöjd med hur den uppförde sig. 

SS2 kändes bättre. Fortfarande halt men nu fanns det lite fäste på sina ställen. Jag satte ytterligare en klockren hårnål och hade en helt okej känsla på det dåliga partiet där det började bli riktigt dåligt. Jag förbättrade min tid med 6 sekunder och tar en 12:e tid på sträckan i 2WD vilket gör att vi klättrar till en 13:e plats i klassen. 

SS3. Nu vågar jag lita lite mer på fästet. Jag är fortfarande för feg i de riktigt snabba partierna vilket gör att jag tappar mycket tid. Jag får till ytterligare en väldigt bra hårnål, trotts att jag i sista stund fick syn på att den yttersta balen hade blivit flyttad på. Det dåliga partiet är inte värt att kalla väg längre och det handlar mest om att överleva. Det är såpass dålig väg att Peter inte kan se nothäftet för att det hoppar så i bilen. Tiden förbättrar jag med ytterligare 4,5 sekunder och tar en 12:e tid på sträckan i klassen. Jag klättrar ytterligare en placering i 2WD och slutar som 12:a och 4:a bland B-förarna. 

Mvh Heidi