Midsommardansen-Sprint 2024

Hej!

Idag, lördag, har jag varit i Ljungby och kört Midsommardansen-Sprint vilket var 3:e deltävlingen i Svenska SprintRallyCupen. Tävlingen innehöll två SS som gick två gånger SS1/3 var en väldigt snabb sträcka och SS2/4 var krokigare, men fortfarande ganska snabb.

Inför framtiden har jag bestämt mig att börja skriva egna noter när möjligheten ges även om arrangörsnoter finns, så idag var första gången jag åkte riktiga skogssträckor på egna noter. Med blandad framgång.

SS1 kändes riktigt bra och noterna stämde också riktigt bra tyckte jag. En not tog jag bort efter mål och en ändrade jag graderingen på, annars var jag nöjd. Tiden räckte till en 8:e plats i klassen och 13:e totalt.

SS2. Här hände det mycket. Noterna stämde inte alls och jag hade några ordentliga moments som jag redde ut. Även om vissa graderingar stämde riktigt bra så litade jag inte alls på noterna. Jag var inte nöjd med sträckan men tiden räckte ändå till en 6:e i klassen och 10:e totalt, vilket gör att vi klättrar till en 12:e plats totalt.

I service bestämmer vi att vi fortsätter med egna noter på SS3 men tar arrangörsnoter på SS4.

SS3 kändes riktigt bra. Vi landade ur spår efter ett krön men det var inga bekymmer. Tiden var en bättring på 2,4 sekunder och räckte till 13:e totalt och 8:a i klassen.

SS4 flöt bättre med arrangörsnoterna men jag hade ett moment ändå då jag fick noterna till en kombination lite för sent och blev vid i slutet av kombinationen. Förbättringen över sträckan var 6,9 sekunder och tiden räckte till 6:a i klassen och 10:a totalt.

Vi slutar på en 8:e klass i 2WD, 3:a bland B-förarna och 12:a totalt vilket jag är nöjd med efter att ha testat egna noter för första gången där det fanns arrangörsnoter.

Mvh Heidi