SSR Rallysprint 1 & 2 2024

Hej!

I dagarna två har jag varit i Millebygden och kört SSR Rallysprint 1 & 2, torsdag och fredag. Dessa var deltävling 1 och 2 i Svenska SprintRallyCupen (SSRC) som är planen att åka under året. Det är en gammal serie i en ny skepnad med grussprintar i södra och västra Sverige och det erbjuds recce av sträckorna. Ett liknande koncept som grus-sm var i fjol.

Torsdagens sträckor var sträckor jag tidigare kört stora delar av och kände igen. SS1 kändes helt okej, inga stora moments utan en städad körning. DTP:n la av redan innan jag var av startplattan men det störde mig inte under sträckan och tiden räckte till en 27:e plats totalt samt 13:e i klassen.

SS2 var en sträcka mer i min smak och jag fick en bra start, förutom att jag inte fick i växlarna som jag skulle. Något som jag över hela sträckan hade problem med. Vid en kombination längre in på sträckan kommer jag lite fort in i första och får inte riktigt med mig farten ut ur andra. Tiden håller till en 21:a totalt och 9:a i klassen och vi klättrar till 10:e plats i klassen och 23:a totalt.

I service diskuterar vi mina växlingsproblem utan att komma fram till något och regnet börjar komma. Även diskussion om extraljus kommer på tal.

SS3 känns bra men långsam. DTP:n fungerar hela sträckan men jag litar inte på bilen till fullo och då kommer inte tiden. Tyvärr lägger jag runt 5 sekunder inne på sträckan och klättrar trotts detta till en 22:a plats i totalen.

SS4, samma som SS2, känns riktigt bra. Inga växlingsproblem och en lagom avvägd kombination. Tiden bättrar vi med 1,2 sekunder och tar en 7:e tid i klassen och 16:e totalt vilket leder till att vi klättrar till en 20:e plats totalt och en 9:e plats i klassen. Näst snabbaste B-förare i 2WD blir vi också.

Fredag, ny dag nya möjligheter och ny tävling i form av SSR Rallysprint 2. Även denna har recce och även denna är första start 16:00. Nu är det en sträcka som ska köras två gånger. Det är en relativt snabb SS med många krön som det svänger över. Inte riktigt min favorittyp av väg och första ”riktiga” grussträckan för i år.

SS1 tycker jag går bra, långsamt men bra och jag känner att det finns mer att ge. På något ställe blir noterna lite sena men överlag en bra sträcka. Tiden är ingen topptid direkt och jag är 19:e i klassen.

SS2 känns bättre men det går fortfarande inte tillräckligt fort. Vi har ett litet moment inne på sträckan. V5 över lyft, när vi lyfter vrider sig bilen och vi landar med en oplanerad sladd som reder sig nästan direkt när vi landar. Nu är noterna i tid genom hela sträckan och vi bättrar våran tid med 4,8 sekunder och det räcker till att klättra en placering i totalen.

Vi blir 34:a totalt, 19:e i klassen och 4:a bland B-förarna.

Jag är nöjd med sträcka 1 och 4 i SSR Rallysprint 1. När jag litar på bilen och underlaget går det bra men det räckte inte hela vägen till att ta min sista uppklassningspoäng tyvärr. För att ta nästa kliv även på gruset behövs mer körning.

MVH Heidi