Yokohama mesterskabet 1 øst

Hej

Idag, skärtorsdag, har jag varit på Avedøre Holmen i Danmark och kört första deltävlingen i Yokohama Mästerskapet Öst. I högerstolen hade jag pappa då det är vanlig arbetsdag och svårt att få tag i någon CO-driver som kan ta ledigt. Tävlingen var ett varvlopp på asfalt med fyra varv per omgång och två omgångar åt båda hållen.

Målet med dagen var att få en bra genomkörare inför SM-premiären den 16:e april vilket vi fått.  

Starten på SS1 kändes inte speciellt bra med för mycket hjulspinn, vilket resulterade i att jag hade svårt att få i nästa växel. På varv två fick jag lugna mig lite för att inte överköra däcken, men inget vi tappade tid på. Sträckan överlag gick bra och vi gick in på en 4:e plats i klassen och en 21:a plats totalt.

Starten på SS2 blev klockren och känslan för de nya bromsarna började att infinna sig. Tiden förbättrade jag med 6,3 sekunder och klättrade i totalen, till 18:e plats.

Till SS3 bytte sträckan håll och blev knixigare och trängre än SS1 & 2. Starten blev inte klockren då jag grejade till det lite och var inte riktigt beredd när det var dags. Stärkningen åt detta håll var inte min favorit och vi tappade en två placeringar i totalen, men fortsatt 4:a i klassen.

Till SS4 fanns det stor förbättringspotential men jag valde att gå på det säkra och fortsätta på samma sätt som SS3, för att inte riskera något.

Men helt skulle det tyvärr inte förbli. På varv två av fyra landar vi lite hårt samtidigt som jag drar i 4:ans växel och det säger krasch i lådan. Tur i oturen kan jag få i en annan växel med hjälp av kopplingen. Tyvärr tappar vi mycket tid då 4:an är flitigt använd och jag får dubbelväxla med hjälp av kopplingen och hoppa mellan 3:an och 5:an. Vi tappar ner till en 25:e plats i totalen och behåller 4:e platsen i klassen med nästan 2 minuter till 5:an och ytterligare ca 15 sekunder till 6:an.

Nu blir det hem och skruva innan SM-premiären.

MVH Heidi