Bilmånsson Rallysprint, SM-asfalt

Hej

Idag, söndag, har jag kört SM-premiär på Asfalt i Hörby och med mig i högerstolen hade jag Peter Hansson. Sträckan var ett så kallat varvlopp där samma varv kördes 3 gånger per sträcka.

SS1 började med en miss i starten och bilen gick i källaren, något som inte spelade så stor roll då det var mestadels var korta rakor. Till en början på sträckan åkte jag på ALS2 men fick under sträckan öka denna till 3 för att få lite mer kraft ut ur svängarna vilket behövdes då rakorna var korta. Bytet av kanal resulterade i att jag fick för hög fart in i en sväng och blev sen i nästkommande. Inte heller detta tappade vi speciellt mycket tid på och tiden räckte till en delad 7:e plats i klassen och 12:e plats totalt.

Starten i SS2 blev en kopia på SS1 men resterande sträcka flöt på bra och vi förbättrade tiden med 3,4 sekunder vilket resulterade i att vi tappade till en 8:e plats i klassen och 13:e plats totalt.

Inte heller på SS3 fick jag till starten. Här inne hade vi även närkontakt med en husknut på första varvet, närmre kunde man inte kört. Tiden på sträckan var vår bästa under dagen med en förbättring på 2,1 sekunder. Vi behåller 7:e platsen i klassen och 13:e platsen totalt med endast 3 tiondelar till bakomvarande. Dessutom blev jag bästa C-förare med 41,4 sekunder.

Mvh Heidi